Hijaluron linija

Glikozaminoglikani su makromolekuli čija je funkcija obezbeđivanje hidratacije kože, posebno preko visokog kapaciteta vezivanja vode koji ima hijaluron. Kod mlade kože voda je uglavnom prisutna u vezanom obliku. Tokom starenja dešavaju se promene kako u količini tako i u strukturi vode tj obliku.

Hijaluronska kiselina predstavlja u tkivu „sunđer za vodu“ zbog svoje sposobnosti da zadrži čak do hiljadu puta veću količinu vode od svoje težine. U koži obezbeđuje izrazitu hidrataciju sprečavajući gubitak vode iz epidermisa što bitno umanjuje isušivanje i nastanak bora, i podstiče fiziološku sintezu kolagena tipa I. Koristeći hijalurone različitih molekulskih težina omogućava se delovanje na površinu kože čime se sprečava njeno isušivanje, uz istovremeno prodiranje u dublje slojeve čime se postiže hidratacija, čvrstoća i elastičnost. Tokom kontinuirane primene kozmetičkih kremova, antirida i seruma sa hijaluronskom kiselinom primećeno je postizanje boljeg mikroreljefa kože, veće vlažnosti i smanjenje dubina finih bora.

Pažljiv odabir najkvalitetnijih supstanci je svakako imperativ pri kreiranju svih kozmetičkih proizvoda u laboratoriji Koto Derma. Prateći razvoj i osavremenjivanje kozmetologije pre skoro dve decenije kreiran je prvi krem za intenzivnu hidrataciju sa hijaluronom, da bi danas bila razvijena čitava paleta hidratantnih i hranljivih kremova upotpunjena sa različitim serumima koji predstavljaju izvor hijalurona različitih molekulskih masa sa drugim cenjenim visokoaktivnim principima.